.

.

Concerti Grossi 3 И 6

Concerti Grossi 3 И 6

DEN 574.32

Износ
Во продавницата.

6 се меѓу повеќето исклучителна инструментална музика на барокот возраст, и Akademie für Alte Musik Берлин носи сите сјај на овие прекрасен работи.Уште од нејзините почетоци, таа стана еден од светски водечките камерни оркестри, за период инструменти и може да се погледне назад на невиден историја на успех.Нивните следниве ослободување со остатокот од Op.На ансамбл е Цд-а се заработени повеќе меѓународни награди, вклучувајќи Grammy Наградата, на Diapason d Or и Gramophone Награда.Од Њујорк до Токио, Лондон или Буенос Аирес, Akamus е добредојден гостин, се појавува редовно на најважните места низ Европа и на меѓународно ниво, турнеи колку afield како САД и Азија.Редовни гости вклучуваат меѓународно реномирани солисти како што Isabelle Faust, Андреас Staier, Александар Melnikov, Ана Prohaska, Вернер Güra, Мајкл Volle и Bejun Mehta. 3) и Бернард Forck (Op.На ансамбли првиот PENTATONE албум, Cantata (2018) со countertenor Bejun Mehta, освои Diapason dor. Како и што работат со гости проводници, оркестарот е често во режија од лидер стол од страна на еден од своите три концерт мајстори Бернард Forck, Georg Kallweit или Стефан Mai.На Akademie für Alte Musik Берлин презентирани признати снимки на Telemanns Miriways и Handels Месија во 2020 година.Akamus се етаблира како еден од столбовите на Берлин е културна сцена, ја имаше свој концерт серија на Konzerthaus Берлин за повеќе од 30 години и има соработка со Staatsoper Berlin на нивната Барокна репертоар од 1994 година.

Параметрите на производот

Им се допаѓа и на купувачите