.

.

1 ТОА ЈУЛИЈА MAESA 218AD Античките Автентични AR Римска Монета Denomination_in_description Добра

1 ТОА ЈУЛИЈА MAESA 218AD Античките Автентични AR Римска Монета Denomination_in_description Добра

DEN 5670.00

Износ
Во продавницата.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета и на него еден од подмолна и непристојно суеверија на паганизмот, се припишува на моќта на рендерирање жените плодна, со здрав нив, додека во состојба на голотија, со thongs направени од коза кожа!На монетите на Augustae, Fecundity се појавува како matron, облечена во stola, понекогаш стои со hasta pura во нејзината десна рака, како и поддршка на детето во нејзината лева; понекогаш со cornucopiae во нејзината лева рака, и пред нејзиното дете, на кои таа се протега на нејзината десна рака.За други таа е седиште, со децата во нејзиниот скут, или стои на секоја страна на нејзиниот; понекогаш и со еден во секоја рака.Јулија Maesa - Augusta 218-224/225 A. D. Сестра на Јулија Domna Сестра-во-.

Параметрите на производот

Им се допаѓа и на купувачите