.

.

1 ТОА MAGNENTIUS на КОЊ против ВАРВАРИН 350AD Автентични Denomination_in_description Ch XF NGC

1 ТОА MAGNENTIUS на КОЊ против ВАРВАРИН 350AD Автентични Denomination_in_description Ch XF NGC

DEN 14007.60

Износ
Во продавницата.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Bastien 460 Certification : NGC Древните Ch XF 4681626-018 D N MAGNENTIVS P F AVG, Bareheaded, обвиткан, и cuirassed биста право; А зад себе.ГЛОРИЈА ROMANORVM, Magnentius на коњ галоп право, spearing варварин клекнат лево; скршено копје и штит подолу; ѕвезда во горниот десен поле; mintmark РС во exergue.Ќе се понуди на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Magnentius (латински : Flavius Magnus Magnentius Augustus; р. 303 - август 11, 353) беше usurper на Римската Империја од 350 до 353.Почетокот на животот и career Born во Samarobriva (Amiens), Галија, Magnentius беше командант на Herculians и Jovians, на Империјална гарда единици.Кога армијата се зголеми незадоволни од однесувањето на Римскиот Император Constans, тоа покачена Magnentius на Autun на јануари 18, 350. Constans беше напуштен од сите, освен на неколку прскалки, и тој беше убиен кратко потоа од страна на војниците на лесна коњаница во близина на Pyrenees.Usurper Magnentius брзо го привлече лојалноста на провинции во Britannia, Галија, и Hispania, делумно поради тоа што тој се покажа како далеку повеќе толерантни кон двете Христијани и Евреи.Неговата контрола на Италија и Африка се применува преку избор на своите мажи да се најважните функции.Сепак, на краток живееле револтот на Nepotianus, член на Constantinian династија, покажа Magnentius дека неговиот статус како цар беше за да се консолидира против членови на династијата.Magnentius се обидел да ја зајакне својата фатете на териториите претходно контролирани од страна на Constans, движејќи се кон Дунав.Vetr.

Параметрите на производот

Им се допаѓа и на купувачите