.

.

1655 ТОА Римската Република Божица на Плодноста ФЕСТИВАЛ Anci Denomination_in_description Добра

1655 ТОА Римската Република Божица на Плодноста ФЕСТИВАЛ Anci Denomination_in_description Добра

DEN 11340.00

Износ
Во продавницата.

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета Б. М. В. 3816; Syd. 890; Craw. 423/1 Head на Флора право, носи венец од цвеќиња, lituus зад себе, ФЛОРАЛНИ PRIMVS пред.Двајца воини лице во лице со кратки мечеви во исправена позиција, В .SERVEIL во exergue, В .F во областа.Референтна на obverse на проблемот е да се институцијата на Ludi Florales или Floralia што се случува на настан на посветеноста на храмот да Флора во близина на Циркус Maximus во 240 B. C. Сте наддавање на точната ставка на сликата, предвидени со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста.Inancient Римската религија, Floralia беше afestival во чест на thegoddess Флора, што се одржа 27 април во текот на the Republican ера, или април 28 на the Julian календар.Во латинскиот, на фестивалот е познат како Ludi Florae, Игри (ludi) на Флора.Под the Empire, игри траеше шест дена.Фестивалот имаше licentious, задоволство бараат атмосфера.Во контраст на фестивали врз основа на Рим archaicpatrician религија, игри на Флора имаше aplebeian карактер.Флора Главна статија : Флора (митологија)Флора е една од најпознатите антички божици на Римската религија и беше еден од петнаесет божества да ја имаат своја држава-се поддржани првосвештеник, на flamen Florialis.Божица на цвеќињата, вегетација, и на плодноста, таа доби жртви (piacula) во светото grove на the Arval Б.

Параметрите на производот

Им се допаѓа и на купувачите