.

.

Schoenberg: Мојсеј И Арон

Schoenberg: Мојсеј И Арон

DEN 383.52

Износ
Во продавницата.

Sony Класичната нуди операта љубители уште десет заврши снимки од РКА Виктор, CBS/Sony и Eurodisc каталози, со определување од Ла Juive и заврши Thaïs со Ана Moffo како и Schoenberg е Мојсеј и Арон од Ханс Rosbaud за прв пат на CD, remastered од аналоген мајстори користење 24 бита / 192 k Hz технологија.Оваа најновата верзија е еден од најширока кои се движат сепак во оваа серија, што опфаќа историјата на театарската музика од Monteverdi да Schoenberg.Се движиме во 20-от век за вистинска ознака за земја на снимањето.Арнолд Schoenberg починал во 1951 година без завршувањето на неговиот само целосна должина опера, Мојсеј и Арон.Три години подоцна, Северна германски Радио монтирани на работа е првата изведба во Хамбург.Диригент беше Ханс Rosbaud, некој авторитетен толкувач на современи дела.Оваа историска претстава, првично се зачувани на комерцијална снимање издадени во 1957 година, е објавен за прв пат на CD во Sony Класична и на новата серија на десет опера reissues.

Параметрите на производот

Им се допаѓа и на купувачите